Met deze regenboog quinoasalade zorg jij voor een kleurrijke eettafel. Een salade vol groente was nog nooit zo’n feestje!
Kooktijd: 40 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
Dressing
100 g cocktailtomaten
50 g verse basilicum
2 el witte of rode gesnipperde uien
1 el rode wijnazijn
115 ml olijfolie
½ tl honing
½ tl zeezout
½ tl versgemalen zwarte peper
Salade
2 pakjes Love Beets Bietje Erbij – Balsamico
1 el extra olijfolie van eerste persing
400 g gekookte quinoa
¼ theelepel zeezout
2 eieren
3 handvol rucola
2 geraspte wortels
300 g gele, gehalveerde kerstomaatjes
1 komkommer in reepjes gesneden
Bereiding voor de dressing
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een mixer en mix dit totdat de dressing romig is geworden. Zet de dressing even opzij.
Bereiding voor de salade
Doe de helft van de rode biet in een keukenmixer samen met één eetlepel olijfolie en meng dit tot een romig mengsel. Voeg indien nodig 1 tot 2 eetlepels water toe om de gewenste consistentie te krijgen.
Doe vervolgens het mengsel in een mengkom en dompel de gekookte quinoa onder totdat deze roze kleurt. Breng op smaak met zout en peper.
Breng nu een pan water aan de kook. Kook de eieren 6 ½ minuut en laat de eieren daarna schrikken onder koud water. Na het pellen snijd je de eieren in twee helften.
Pak nu de twee glazen en vul deze met een laagje rucola. Leg daar bovenop een laagje van de geraspte wortelen, gehalveerde tomaten en komkommerreepjes
Voeg daarna een grote lepel quinoa toe. Leg de rest van de bietenblokjes er bovenop, samen met de radijsplakjes, pistachenoten, tuinkers en het laatste beetje rucola. Rond het geheel af met het zachtgekookte ei en giet de dressing er overheen.
Eet smakelijk!
Foto credits: Love Beets
Het bericht Recept: Regenboog Quinoasalade verscheen eerst op Plantaardig.org.